Waardebepaling van een woning heeft vele factoren. Het begint al met op welke grond het bouwwerk staat. Is het eigen grond? Of erfpacht? En mocht het erfpacht zijn, is het afgekocht en zo ja; voor hoeveel jaar? Mocht de woning op eigen grond staan; hoe groot is het kavel? Taxeren van een woning is dan ook echt een vak, een specialisme. Ondanks de vele factoren wat de waarde van een woning bepaalt, gaat taxatie huis zeer nauwkeurig. De exacte waarde van de woning hoeft niet de verkoopprijs te zijn, want het kan voorkomen dat er hoger wordt geboden dan de vraagprijs.

Taxeren in de toekomst

Hierboven schreven we dat alleen al de grond onder het huis invloed heeft op de waarde van de woning. We zouden zo een hele opsomming kunnen maken wat nog meer meetelt. Zo is ligging een factor, maar ook de staat, en natuurlijk de grootte van de woning, enzovoort. In de toekomst zullen daar nog meer factoren bijkomen. Het zal niemand ontgaan zijn dat we in de toekomst van het aardgas af moeten, bij waardebepaling van een huis komt nu de factor 'hoe wordt het huis verwarmd?' erbij. Heeft het al een warmtepomp? Of moet die verandering nog aangebracht worden in de woning? Door deze dynamiek, deze constante veranderingen, zijn en blijven wij actueel. Niet één taxateur is ooit klaar met leren.

Ons vak

Om zeker te weten dat u de goede taxateur voor u heeft zijn er keurmerken. Zo zijn wij van Groot Amsterdam en het Gooi NVM en NWWI gecertificeerd, en dat geeft garanties. Wij hebben de expertise, wij zijn gediplomeerde taxateurs. Dit is van belang als u een hypotheek wilt aanvragen of een overbruggingskrediet. Ook bij moeilijke zaken door bijvoorbeeld een echtscheiding of een woning verkregen door erven kunt u bij ons terecht voor taxatie huis. Wat wij nog meer doen is de aankoop- en verkoopbegeleiding van huizen en het bemiddelen bij verhuur. Woningen taxeren is een vak, en wij kunnen dat weten, want het is ons vak.